Nurmeksen alueen palvelut

Nurmeksen kaupunki sijaitsee Pielisen pohjoispäässä. Kahden vesistön välissä kohoava kaupungin keskusta on tunnettu kauneudestaan. Kaupungin vanha kauppala ja sen Puu-Nurmeksen alue ovat historiallisesti arvokkaita ja suojeltuja kohteita. Suurimmat kaupat sijaitsevat Porokylän kaupunginosassa, Kainiemestä tietä pitkin noin 12 km, veneellä noin 8 km.

Bomban talo ja karjalaiskylä ovat myös kaupungin tunnettuja nähtävyyksiä. Bomban talossa on ravintola, jossa on mahdollisuus nauttia perinteinen karjalainen ateria. Alueella on pienempiä hirsitaloja sekä suuri hirsirakennus Kalevan Hovi.

Hyvärilässä Bomban läheisyydessä on golfkenttä ja sisäliikuntahalli PielisAreena.

Sotkan kylpylä Pielisen rannalla Bomban vieressä tarjoaa kylpylä- ja hoitopalveluja. Avantopaviljongissa voi pulahtaa Pieliseen niin kesällä kuin talvellakin.

Kotilanvaaran hiihtokeskus antaa haastetta hiihtäjille. Hiihtokeskuksessa on myös pulkkamäki. Alueella on eväsretkeä varten laavu ja nuotiopaikka. Laduilla ja pulkkamäessä on valaistus.

Bomba-Hyvärilän alueella on valaistu latuverkosto sekä jäälatujen lähtöpaikka Pieliselle, josta on hoidettu latu Kainiemeen saakka säiden niin salliessa. Bomban valaistu pulkkamäki Lystirinteellä sopii kaikenikäisille. Bomban Kalevan Hovin Safaritalossa on välinevuokraus ja suksien huoltopalvelu.

Pohjois-Karjalan ja lähiseudun nähtävyydet ja aktiviteetit

Kolin kansallismaisemaa pidetään Suomen kauneimpana luontokohteena. Monet taiteilijat ovat saaneet innoitusta Kolin maisemista. Kolilla on tarjolla ravintolapalveluja, patikointia, kylpylä ja talvella laskettelua. Kainiemestä Kolille on matkaa noin 75 km. 

Ruunaan retkeilykeskus Lieksassa lähellä Venäjän rajaa on suosittu koskimelonta-alue. Ruunaalla voi retkeillä, kalastaa tai valita sopivan melontaretken. Vaellusreitit kulkevat riippusiltoja pitkin yli jokien. Nurmeksesta matkaa on noin 85 km. 

Tahkovuoren lomakeskus sijaitsee Nilsiässä noin 80 kilometrin päässä Kainiemestä. Tahkovuorella on kesäisin golfkenttä ja talvisin laskettelumahdollisuus, sekä monipuolisia ravintolapalveluita. 

Vuokatin loma-alueille on 90 kilometriä Kainimestä. Alueella on monipuoliset laskettelumahdollisuudet, hiihtoputki ja kesäisin avoinna oleva golfkenttä.

Parhaat ostosmahdollisuudet ovat Kuopiossa ,130 km Nurmeksesta. Kuopiossa on Ikea, suuri ostoskeskus Matkus Shopping Center, Biltema ja lukuisia muita ostosmahdollisuuksia.