Voit valita aktiviteetit räätälöityinä sopivaksi itsellesi. Kainiemessä ei ole aktiviteettien ulkopuolisia harrastajia, joten myös rauhaa ja hiljaisuutta löytyy sitä haluaville.

Varmista aktiviteettien saatavuus huvilaa varatessasi. Kaikkia aktiviteettejä ei pystytä toteuttamaan kaikkina aikoina. Ohjauksesta ja koulutuksesta voidaan sopia tarpeen mukaan.

Kesällä

Pelit

Kainiemessä on kiikut lapsille ja mahdollisuus pelata esimerkiksi lentopalloa, krokettia tai sulkapalloa.

Tennis

Kainiemen tenniskenttä on kivituhkamassakenttä, joka on kohtuullisen hidas alusta ja sopii erityisesti harrastepelaajille. Kenttä on vapaasti käytössä ja tennistunteja voi varata halutessaan. Kenttä tulee harjata käytön jälkeen.

Veneily

Huvilan hintaan sisältyy soutuvene, johon voi vuokrata perämoottorin. Kainiemessä on Bella 600 HT -moottorivene, jolla voidaan tehdä veneretkiä Nurmekseen tai kauemmaksikin. Venettä voi vuokrata omaan käyttöön, jos sisävesiveneilytaidot ovat riittävät. Henkilömäärä 2-6.

Melonta

Kahden hengen merikajakki on asiakkaiden käytössä.

Vesihiihto

Bellalla voi harrastaa vesihiihtoa, joko itse tai ohjattuna.

Kalastus

Soutuveneellä tai Bellalla on mahdollisuus uistelemiseen. Veneellä voi mennä myös pohjaongelle. Mato-onget ja syötit on vuokrattavissa. Myös verkko- ja katiskakalastukseen on mahdollisuus.

Purjehdus

Kainiemessä on Joe17-purjevene, optimistijolla lapsille sekä purjelauta. Veneitä voi vuokrata, tai varata purjehduksen opetusta.

Mönkijät

Nurmeksessa on tarjolla mönkijäsafareita . Tarkemmin www.bomba-action.fi

Patikointi ja maastopyöräily

Kainiemestä voi lähteä patikointiretkelle tai maastopyöräilemään läheiseen maastoon. Ruunaankoskelta ja Kolilta löytyy lisää kauniita maisemia. Maastopyöriä vuokrattavissa.

Golf

Lähin golfkenttä on Nurmeksessa. Kenttiä löytyy myös Nilsiän Tahkovuorelta sekä Vuokatista.

Talvella

Hiihto

Hoidetut perinteisen ladut kiertävät Kainiemen ympäri sään niin salliessa. Laduilla on yhteys Nurmeksen latuverkostoon. Suksia ja monoja voi vuokrata. Nurmeksen keskustassa on hiihtokeskus. Myös Bomban läheisyydessä on hiihtoladut.

Lumikenkäily

Vuokraamalla lumikengät voi vaeltaa jäällä ja vaaroilla.

Luistelu

Jäälle voidaan aurata luistelurata, jos jääolosuhteet sen sallivat. Luistimia vuokrattavissa.

Moottorikelkkailu

Moottorikelkkoja voi vuokrata omaan käyttöön tai osallistua ohjattuihin safareihin. Myös mönkijöillä voi ajaa talvella. www.bomba-action.fi

Avantouinti

Jäälle voidaan tehdä avanto virkistäviä uintihetkiä varten.

Laskettelu

Laskettelurinteitä on lähialueella Tahkovuorella, Kolilla, Vuokatissa ja Siilinjärvellä.