Perinteinen Italialainen talo omassa rauhassa maaseudulla

Nurmeksen huviloiden lisäksi Kainiemen huviloiden uusi vuokrattava kohde on Italiassa Abruzzon alueella. Abruzzo on  noin Rooman korkeudella Itä-rannikolla Adrianmeren  suunnalla.

Casa Martin sijaitsee Bisentin kylässä, noin 35 km rannikolta, maaseudulla omassa rauhassaan noin 300 m merenpinnasta vuorenrinteellä. Taloa ympäröi 9 hehtaarin maa-alue, jossa on hedelmäpuita, viinitarha ja noin  100 oliivipuuta. Näkymä on huikaiseva laaksoon ja Gran Sasso -vuoristoon.

Kätevimmin Casa Martiniin  pääsee Roomasta noin 3 tunnissa vuokra-autolla. Auto on välttämätön Casa Martinissa lomaillessa.

Lisää kuvia Casa Martinista.

Bisentin kylään on matkaa autolla noin 15 min ja sieltä löytyy tarvittavat peruspalvelut mm. kaksi ruokakauppaa, lihakauppa, leipomo, ravintola, kahvila, postitoimisto, pankkiautomaatti ja bensa-asema. Lähin suurempi kaupunki on Teramo, jos on noin  50 000 asukasta . Matkaa Teramoon on noin 30-40 min. Teramon lähellä on Gran Sasson ostoskeskus. Guillianovan hiekkarannalle on matkaa noin 50 min ja 1 tunti Gran Sasson vuoristoon, jossa on luonnonpuisto ja laskettelukeskuksia talvella.

Casa Martinin ensimmäisessä kerroksessa on  kaksi makuuhuonetta, olohuone,  keittö ja kylpyhuone. Noin  90 m2. Kolmas tilava makuuhuone on alakerrassa. Piharakennuksessa on pizzauuni.

       

Abruzzossa kannattaa varautua vuoristoteihin. Myös Casa Martiniin kiivetään mutkaista tietä. Teramon suunnasta on kuitenkin noin 30 min matka moottoritieltä kohtuullisen hyväkuntoista tietä.Vain viimeinen kilometri on kapeaa hiekkatietä.

Roomaan ajaa alle kolmessa tunnissa. Moottoritie on hyväkuntoinen ja maisemat  ovat upeat Abruzzossa tien varrella . Liikenne on sujuvaa , vain aivan lähellä Roomaa on  hyvä varautua ruuhkiin.

Talon ympäristössä on tilaa ulkoilla ja vuoristoteitä on mukava kävellä näköaloja katsomaan. Parhaat ulkoilupaikat ovat Gran Sasson (Campo Imperatore) luonnonsuojelualueella noin tunnin ajomatkan päässä.

Hiekkatien alussa on maatilamatkailuravintola Domus, jossa tarjoillaan usean ruokalajin lounaita ja päivällisiä perinteiseen abruzzolaiseen tapaan . Domuksen isännällä Robertolla on oma viininvalmistamo  läheisellä pienellä farmilla, joka on Casa Martinin lähin naapuri.  Roberto puhuu englantia, mutta keskimäärin Italian maaseudulla puhutaan vain Italiaa.  On kohteliasta  osata   muutama sana italiaa, esim. tervehdykset ja numerot.