Aktiviteetit Kainiemessä

Voit valita aktiviteetit räätälöityna sopivaksi itsellesi. Kainiemessä ei ole aktiviteettien ulkopuolisia harrastajia, joten myös rauhaa ja hiljaisuutta löytyy sitä haluaville.

Varmista aktiviteettien saatavuus huvilaa varatessasi. Kaikkia aktiviteettejä ei pystytä toteuttamaan kaikkina aikoina. Ohjauksesta ja koulutuksesta voidaan sopia tarpeen mukaan.

Huviloiden takat on suunniteltu myös ruoanlaittoon. Niissä voi pariloida, grillata, savustaa ja hauduttaa ruokia samalla, kun sauna ja talo lämpiävät.

Kesällä

Pelit

Kainiemessä on kiikut, leikkipaikat  ja mahdollisuus pelata esimerkiksi jalkapalloa, sählyä, lentopalloa, krokettia tai sulkapalloa. Sovittaessa voidaan järjestää räätälöidyt Kainiemen Olympialaiset.

Tennis

Kainiemen tenniskenttä on kivituhkamassakenttä, joka on kohtuullisen hidas alusta ja sopii erityisesti harrastepelaajille. Kenttä on vapaasti käytössä ja tennistunteja voi varata halutessaan. Kenttä tulee harjata käytön jälkeen.

Veneily

Huvilan hintaan sisältyy soutuvene, johon voi vuokrata perämoottorin. Kainiemessä on Bella 600 HT -moottorivene, jolla voidaan tehdä veneretkiä Nurmekseen tai kauemmaksikin. Venettä voi vuokrata omaan käyttöön, jos sisävesiveneilytaidot ovat riittävät. Henkilömäärä 2-6.

Melonta ja soutelu

Kahden hengen tukeva merikajakki vuokrattavissa. Nurmekseen on noin tunnin melontamatka. Soutuveneitä voi soutaa kahdella airoparilla matkanteon nopeuttamiseksi.

Vesihiihto

Bellalla voi harrastaa vesihiihtoa, joko itse tai ohjattuna.

Kalastus

Mato-onget ja syötit vuokrattavissa. Veneellä voi mennä myös pohjaongelle. Myös verkko- ja katiskakalastukseen on mahdollisuus. Soutuveneellä tai Bellalla mahdollisuus uistelemiseen.

Purjehdus

Kainiemessä on Joe17-purjevene, optimistijolla lapsille sekä purjelauta. Veneitä voi vuokrata, tai varata purjehduksen opetusta.

Mönkijät

Mönkijäsafarit tarjolla Nurmeksessa. Keväällä saadaan Kainiemeen oma tieliikennekelpoinen  kaksipaikkainen traktorimönkijä. Traktorikortti ja 15 vuotta riittää liikenteessä liikkumiseen.

Patikointi ja maastopyöräily

Kainiemestä voi lähteä patikointiretkelle tai maastopyöräilemään läheiseen maastoon. Ruunaankoskelta ja Kolilta löytyy lisää kauniita maisemia. Maastopyöriä vuokrattavissa.

Golf

Golfkenttiä on lähiseudulla Nurmeksessa, Nilsiässä, Tahkovuorella ja Vuokatissa.

Talvella

Hiihto

Hoidetut perinteisen ladut kiertävät Kainiemen ympäri. Laduilla on yhteys Nurmeksen latuverkostoon. Suksia ja monoja voi vuokrata. Nurmeksen keskustassa on hiihtokeskus.

Lumikenkäily

Vuokraamalla lumikengät voi vaeltaa jäällä ja vaaroilla.

Luistelu

Jäälle voidaan aurata luistelurata, jos jääolosuhteet sen sallivat. Luistimia vuokrattavissa.

Moottorikelkkailu

Moottorikelkkoja voi vuokrata omaan käyttöön tai osallistua ohjattuihin safareihin. Myös 10 hengen rekiajelu mahdollista. Myös mönkijöillä voi ajaa talvella.

Avantouinti

Jäälle voidaan tehdä avanto virkistäviä uintihetkiä varten.

Laskettelu

Laskettelurinteitä on lähialueella Tahkovuorella, Kolilla, Vuokatissa ja Siilinjärvellä.

Ajankohtaista