Casa Martin

Kainiemen huvilat laajentaa Italiaan

Nurmeksen huviloiden lisäksi on nyt hankittu talo Italiasta Abruzzon alueelta. Abruzzon on  Rooman korkeudella Itä-rannikolla Adrian meren rannalla. Talo on valmiina vuokrattavaksi kesällä 2019

Casa Martin sijaitsee Bisentin kylässä noin 35 km rannikolta maaseudulla omassa rauhassaan noin 300 m merenpinnasta vuorenrinteellä. Taloa ympäröin 9 hehtaarin maa-alue, jolla sijaitsee heldelmäpuita, viinitarha ja noin  100 oliivipuuta. Huikaisevat näkymät laaksoon ja Gran Sasso -vuoristoon. Tarkoituksena on raivata tontille kävelyreittejä. Kätevimmin sinne pääsee Roomasta noin 3 tunnissa vuokra-autolla. Auto on välttämätön Casa Martinissa lomaillessa.

Lisää kuvia Casa Martinista.

Bisentin kylään on matkaa autolla noin 10 min ja sieltä löytyy ruokakauppa, ravintoloita, postitoimisto ja bensa-asema. Lähin suurempi kaupunki on Teramo, jos on noin  50 000 asukasta ja kaikki tarvittavat palvelut. Matkaa Teramoon on noin 40 min. Teramon lähellä on Gran Sasson ostoskeskus. Guillianovan hiekkarannalle on matkaa noin 50 min ja 1 tunti Gran Sasson vuoristoon, jossa on luonnonpuisto ja laskettelukeskuksia talvella.

Talo on ensitilassa tarkotus maalata valkoiseksi ja siistiä talon ympäristön betonia sekä tehdä eteläiselle seinustalle aurinkopatio. Uima-alllas on harkinnassa.

Ensimmäisessä kerroksessa on remontoituna 2 makuuhuonetta, olohuone, pesuhuone ja keittö. Noin  90 m2. Alakertaan on tarkoitus kunnostaa iso olo/makuuhuone ja pesuhuone.

Piharakennuksessa on pizzauuni.

Abruzzossa kannattaa varautua vuoristoteihin. Myös Casa Martiniin kiivetään vuoren rinteitä. Teramon suunnasta on kuitenkin noin 30 min matka moottoritieltä kohtuullinen hyvä kuntoista tietä.  Roomaan ajaa alle kolmessa tunnissa. Moottoritie on hyväkuntoinen eikä liiikenne ole vilkasta kuin aivan lähellä Roomaa. Viimeinen kilometri on kapeaa hiekkatietä, joka kiipeää vielä ylemmäksi vuoren laelle.

Talon ympäristössä on tilaa ulkoilla ja vuoristoteitä on mukava kävellä näköaloja katsomaan. Parhaat ulkoilupaikat ovat Gran Sasson luonnonsuojelualueella.

Hiekkatien alussa on maatilamatkailuravintola Domus, jossa tarjoillaan usean ruokalajin luonaita ja päivällisiä perinteiseen Abruzzolaiseen tapaan. Domuksen isännällä Robertolla on oma viininvalmistamo omistamalla läheisellä pienellä farmilla, joka on Casa Martinin lähin naapuri. Robertolta saa apua sekä ruokaa ja juomaa tarvittaessa. Roberto puhuu englantia, mutta keskimäärin Italian maaseudulla puhutaan vain Italiaa. Kannattaakin opiskella ainakin numerot ja tervehdykset Italiaksi.

Ajankohtaista